Menu

Äppelkaka med honung

Tillagning:

Sätt ugnen på 155 grader. Vispa ihop samtliga ingredienser till kakan och vispa så allt blandas väl. Lägg ett bakplåtspapper i en rund ugnsform. Kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äppelbitarna i formen. Strö över kanel. Skiva mandelmassan och lägg ovanpå. Häll smeten i formen. Grädda i ca 30 minuter, håll ett öga så kakan inte blir bränd.  Låt kakan svalna. Vispa crème fraiche och grädde med fröna från en vaniljstång tills det är en fluffig kräm. Bred krämen på den avsvalnade kakan. Ringla över honung. Servera. 

Tid

30 min

Personer

8-10 portioner

Ingredienser

2 ägg
2 dl Gårdshonung, flytande eller fast (280 g)
100 g smält smör
2 dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk

Fyllning:
2 äpplen
100 g mandelmassa
½ tsk kanel

Topping:
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 vaniljstång (fröna)
1-2 msk flytande Gårdshonung