Menu

Honung- och apelsinsallad med glaserade betor

Tillagning:

 

  1. Skala och ta bort det vita på apelsinerna. Skär dem i 1 cm tjocka skivor.
  2. Värm en stekpanna och stek apelsinskivor med honung i ca 2-4 min.
  3. Skala gulbetorna och skär i klyftor eller skivor. Koka betorna tills de blir mjuka och stek sedan i lite smör och honung.
  4. Finstrimla vitkålen och vänd den tillsammans med salladsmixen. Smaksätt med äppelcidervinäger, olja, salt och peppar.
  5. Blanda i gulbetor och apelsin tillsammans med spadet från stekningen. Servera salladen med färska örter.

Tid

Ca 45 min

Personer

4 personer

Ingredienser

1 dl Gårdshonung Acaciahonung
2 apelsiner
250 g vitkål
100 g salladsmix
150 g gulbetor
1 dl äppelcidervinäger
1 dl olivolja
Smör till stekning
Färska örter till servering, tex basilika