Menu

Honungsbakad torsk med potatis

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Koka potatisen tills den blir mjuk och dela dem sedan i halvor.
  3. Koka upp honung och äppelcidervinäger.
  4. Skär torsken i bitar. Fördela fisken på fyra bitar bakplåtspapper och häll över den varma honungslagen.
  5. Tillsätt salt och peppar och fördela dill och hälften av persiljan över fisken. Vik ihop bakplåtspappren till små paket. Sätt in i ugnen och baka i ca 10 min.
  6. Vänd salladslöken i lite olja och baka i ugnen tillsammans med fisken i 3-5min.
  7. Smält smör och häll i vatten. Lägg i rädisorna och koka i 2 min. Låt rädisorna svalna och skär i halvor. Spara smöret.
  8. Grovhacka den resterande persiljan. Häll över smöret över potatisen och strö över persiljan. Tillsätt salt och peppar.
  9. Servera fisken i paket med potatis, rädisor, salladslök och dill.

Tid

Ca 75 min

Personer

4 personer

Ingredienser

600 g torskfilé
0,5 dl Gårdshonung flytande Ekologisk Blomster Honung
0,5 dl äppelcidervinäger
1/2 knippe dill
1/2 knippe persilla
100 g rädisor
50 g smör
200 g vatten
600 g potatis
8st salladlök
2 msk olivolja
Dill till servering