Menu

Honungsbakade bär med crème fraiche och rostad vit choklad

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Hacka chokladen och fördela den på en bakplåt med bakplåtspapper. Baka i ugn ca 10 min tills den blir gyllenbrun och låt sedan svalna.
  3. Fördela bären i en ugnssäker form och ringla över honungen. Baka formen med bär och honung i ugnen på 220 grader i 5 min.
  4. Vispa crème fraichen med en stavmixer tills den blir tjock. Hacka den rostade chokladen och den vita chokladen.
  5. Servera de varma bären med crème fraiche och strö över hackad choklad. Dekorera med citronmeliss.

Tips! Du kan såklart använda andra bär efter din personliga smak.

Tid

Ca 30 min

Personer

4 personer

Ingredienser

1 dl Gårdshonung Acaciahonung
100 g hallon
100 g björnbär
100 g blåbär
100 g röda vinbär
3 dl crème fraiche
100 g vit choklad (till rostning), + 50 g vit choklad (till dekoration)
Citronmeliss till dekoration