Menu

Honungsfinancierer med chokladkräm och hallon

Tillagning:

Financierer

Rör ihop honung, smör, socker och florsocker. Blanda mjöl och bakpulver separat och vänd ner i smöret. Tillsätt äggen och rör blandningen blank. Fyll i pralinformar (pappformar går också bra) och baka av i 160°, ca 15 min. Låt financiererna svalna, toppa med chokladkräm och hallon.

Chokladkräm

Låt grädden koka upp tillsammans med honungen och ta bort kastrullen från värmen. Mixa i den hackade chokladen till en slät smet. Täck med plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.

Tid

40 min

Personer

4 portioner

Ingredienser

Financiererna:
5 msk smält smör
2 msk florsocker
1 msk honung
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjöl
1 dl socker
2 ägg

Chokladkräm:
3 ½ dl finhackad mörk choklad, 70% kakaohalt eller mer
3 dl grädde
2 ½ msk honung