Menu

Honungsmarinerade jordgubbar med honungsglass

Tillagning:

  1. Vispa grädden lätt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa äggulor och socker luftigt tills vitt. Vänd ner i den vispade grädden och tillsätt Gårdshonung flytande Blomsterhonung. Ställ sedan i frysen minst 6 timmar.
  4. Marinera de färska jordgubbarna med Gårdshonung Acaciahonung och låt stå ett par timmar.
  5. Hacka den vita chokladen fint och baka den på ett bakplåtspapper i ca 10 min, eller tills den blir gyllenbrun. Låt sedan svalna och hacka därefter chokladen på nytt.
  6. Strö chokladen över jordgubbarna. Servera med honungsglass. Dekorera med citronmeliss och harsyra.

Tid

Ca 30 min + 6 tim i frysen

Personer

4 personer

Ingredienser

400 g jordgubbar, färska
0,5 dl Gårdshonung Acaciahonung
0,5 dl Gårdshonung flytande Ekologisk Blomster honung
0,5 liter vispgrädde
3 äggulor
50 g socker
50 g vit choklad
Citronmeliss och harsyra till decoration