Menu

Mörk choklad- och honungsfudge

Tillagning:

Honungsrostade pumpakärnor

Rosta pumpafröna i en torr panna tills de börjar knäppa och ”svettas”.  Ringla över honung och låt puttra in tills det börjar bli bärnstensfärgat. Häll över på ett bakplåtspapper och strö över lite salt. Låt kallna och bryt isär fröna.

 

Mörk choklad- och honungsfudge

Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper. Blanda samman grädde, sirap, socker och ättiksprit i en kastrull. Koka tills kolamassan når 120 grader. Rör inte för mycket då det är risk att massan sockrar sig. Rör ner honung och smör och låt det koka i ytterligare ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Rör tills den smält och häll sedan upp kolasmeten i formen. Strö över honungsrostade pumpakärnor och låt fudgen stelna några timmar och skär den sedan i bitar.

Tid

Ca 4-5 tim

Personer

Ca 50 bitar

Ingredienser

Honungsrostade pumpakärnor
2 dl pumpakärnor
0,5 dl Gårdshonung Akaciahonung
Salt

Mörk choklad- och honungsfudge
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
0,5 tsk ättiksprit, 12%
0,5 dl Gårdshonung Akaciahonung
50 g smör
100 g mörk choklad