Menu

Pumpa och brysselkål rostad med honung, rostad grönkål och pumpakärnor

Tillagning:

Pumpa och brysselkål 

Skär pumpan i ungefär samma storlek som brysselkålen och lägg tillsammans i en ugnsfast form. Blanda bladen från rosmarinen med resterande ingredienser (utom citronjuicen) och ringla över. Rosta i 180° ca 12–15 minuter. Pressa över citron och servera med rostad grönkål. Garnera med ½ dl rostade och hackade pumpakärnor.

Rostad grönkål

Blanda grönkålen med olivoljan och strö över flingsalt. Rosta i 160° ca 8–12 minuter tills de blivit frasiga.

Tid

30 min

Personer

4 portioner

Ingredienser

Pumpa och brysselkål:
1 butternutpumpa, skalad
5 dl brysselkål
4 msk honung
½ dl olivolja
1 liten kvist rosmarin
1 liten kvist färsk timjan
Salt
Peppar
Pressad citron

Rostad grönkål:
4 dl grönkålsblad
½ dl olivolja
Flingsalt