Menu

Vårig sallad med varmrökt lax och honungssås

Tillagning:

Sallad

Skölj först och blanda sedan ihop ingredienserna till salladen i en stor skål, förutom lax och mynta. Massera in olivolja och lägg på ett stort fat eller tallrikar. Bryt bitar av den varmrökta laxen och lägg ovanpå salladen. Ringla över honungs- och krassesåsen. Garnera med mynta.

 

Honung-och krassesås

Blanda samman crème fraiche och klippt krasse. Smaka av såsen med honung, salt och peppar.

 

Tid

ca 20-30 min

Personer

4 personer

Ingredienser

Sallad
150 g blandsallad
1 knippe rädisor, tunt hyvlade
1 grönt äpple, fint strimlat
1 frp sugarsnaps, fint strimlade
1 knippe salladslök, skuren
1 knippe grön sparris, stekt
1 ask jordgubbar, klyftade
1 frp ärtskott
1-2 msk olivolja
400 g varmrökt lax
1 kruka Mynta

Honung- och krassesås
4 dl crème fraiche
1 pkt krasse
3-4 msk Gårdshonung Ekologisk honung, eller efter smak
Salt o peppar